Pappor.se använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Läs mer

Skip to content

Relationsproblem  

Särskilt under småbarnsåren kan det vara svårt att hinna och orka vara både förälder och partner. I vissa perioder kan det kännas som att kärleksrelationen helt läggs åt sidan och ni blir två vuxna som uppfostrar gemensamma barn, kanske bor ihop men inte så mycket mer än så. Kärleken sätts på undantag.

Tvåsamheten kan börja kännas som ensamhet och smågnabb kan kännas som något mycket större än tidigare, när irritationen vägdes upp av ömhet och ni hade tid och ork att reda ut saker efteråt. Att ha en sund relation är både härligt och ett arbete – och som alla sådana kräver det arbetstid.

Ingenting varar för evigt. Familjelivet är under ständig förvandling i takt med att barnen blir äldre. Ni kommer att få mer tid till varandra, men kanske inte fullt lika mycket som innan. Det är bara att acceptera som en del av föräldrakontraktet. När livet som pappa är som mest krävande och relationen mer eller mindre får stå tillbaka kan det vara tufft att hålla den vid liv.

Barnen kommer först, men även de behöver att de vuxna i deras närhet känner sig trygga och mår bra med varandra. Familjen är ett sammansatt system där relationen mellan er föräldrar – oavsett om ni är ihop och/eller bor ihop eller inte – är oerhört viktig.

Tips