Pappor.se använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Läs mer

Skip to content

Stöd

Föräldraskapet kan ibland vara himlastormande härligt, men i vissa stunder eller livsstadier kan det vara extra utmanande och då kan det vara bra att söka stöd. Hit kan du som pappa vända dig gällande frågor som rör ditt mående, föräldraskapet, barnen eller relationer. 

Prata med andra pappor i vårt pappaforum Pappa till pappa! Skriv ett meddelande med dina erfarenheter, en fråga, tanke eller fundering. Här kan du även läsa och svara på andra pappors meddelanden.

MÄN:s pappagrupper

Vill du träffa andra pappor? I våra pappagrupper pratar vi om föräldraskapets berg- och dalbanor, men också om hur vi pappor kan stärka varandra i att vara omtänksamma, lyhörda föräldrar och partners. 

Socialtjänsten

Socialtjänsten har ett ansvar att på olika sätt stötta familjer. Hör av dig och fråga vilket slags stöd du kan få i just din kommun. Här finns en lista med länkar till socialtjänsten i respektive kommuner.

BVC

Din barnavårdscentral ska erbjuda samtalsstöd för pappor och icke-födande föräldrar. Där kan du ställa frågor om ditt barn och att vara förälder. Många BVC erbjuder också föräldrastöd i grupp för nyblivna föräldrar. Ibland finns specifika grupper för till exempel tvillingföräldrar, regnbågsfamiljer eller ensamstående föräldrar.

MINDs föräldralinje

Om du är orolig för ditt eller någon annans barn eller om du känner dig osäker i din föräldraroll kan du ringa föreningen Minds stödlinje för föräldrar. Föreningen tillhandahåller också en guide för tonårsföräldrar.

MINDs självmordslinje  

MINDs Självmordslinje finns till för dig som går i tankar om att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. De har öppet klockan 06-24 varje dag och du kan ringa, mejla och chatta anonymt.

Journummer: 90 101 

Bris vuxentelefon

Även vuxna kan få stöd hos Bris. Telefonlinjer finns på svenska, arabiska, ukrainska och för idrottsledare.

Ecpats vuxenstöd

ECPAT Vuxenstöd är en plats för alla viktiga vuxna i barns närhet. Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om barns vardag, på och utanför nätet.

Storasysters anhörigstöd 

Är du förälder, partner, syskon, vän eller annan anhörig? Storasyster erbjuder stöd till dig som är anhörig till någon som utsatts för sexuella övergrepp.

IQ – Min tonårings drickande

För dig som är pappa till en tonåring och oroar dig för ditt barns drickande finns en stödsida med fakta och handfasta råd på IQ:s webbsida.