Pappor.se använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Läs mer

Skip to content

Pappagrupper

Vill du träffa andra pappor? I våra pappagrupper pratar vi om föräldraskapets berg- och dalbanor, men också om hur vi pappor kan stärka varandra i att vara omtänksamma, lyhörda föräldrar och partners.

Lediga pappagrupper just nu

Gå med i en pappagrupp

En pappagrupp ses under fyra träffar och delar erfarenheter med varandra utifrån vår samtalsguide för pappor. Ni kommer bland annat att prata om föräldraroller, jämställdhet, kommunikation, relationer, sex och barnens framtid.

Träffarna är ett tillfälle för dig som förälder att träffa andra och dela med dig av det just du kämpar med, lyssna på andras utmaningar och få inspiration till hur du kan göra för att må bra och fungera bättre som förälder.

Här ovan ser du vilka grupper som är öppna för anmälan!

Deltagarna i MÄN:s pappagrupper ger deras upplevelse av pappagrupperna 4,7 av 5 i genomsnitt. Det betyder att nästan samtliga deltagare ger gruppen högsta eller näst högsta betyg. Utvärderingarna visar också att deltagarna anser att grupperna bidragit till förändring. Mer än hälften känner sig som mer närvarande pappa och hela 3/4 de svarande samtalar mer med sin partner.

Pappagrupper för separerade

Pappa och separerad? För många kan det vara en av de tuffaste kriserna att gå igenom. Många pappor inser att de inte har några vänner kvar, att vardagen blir svår att få ihop och med konflikter på det blir det alltför ofta en situation där barnen kommer i kläm.

Är du en pappa som funderar på, genomgår eller har genomgått en separation? Du är varmt välkommen att delta i en pappagrupp för separerade.

Ovanför hittar du våra inplanerade gruppstarter för separerade pappor. Finns det inga i listan nedan så kan du skriva upp dig på vår intresselista så hör vi av oss när nya grupper startar.

Pappagruppsluncher

Vi anordnar också pappagruppsluncher som fungerar som ett komplement till de vanliga pappagrupperna – eller som ett sätt att prova på hur det är att delta. Dessa träffar är öppna för alla pappor, oavsett åldern på ditt/dina barn. Här är det inget krav att delta på alla träffarna utan du kan komma när det passar dig.

Vi håller pappagruppsluncher varannan måndag mellan kl 12-13. Anmäl dig här!

Min drivkraft var att jag ville bli en bättre pappa och förebild till min dotter.
- Tidigare pappagruppsdeltagare
Pappagrupper

Nöjda deltagare ger höga omdömen

Pappor som deltagit i en pappagrupp ger i genomsnitt betyget 4,7 på en skala från 1-5.

Mer om våra pappagrupper

I en pappagrupp träffas ca 5-10 deltagare fyra till fem gånger med en pappagruppsledare. Träffarna är antingen digitala eller fysiska.

  • Varje träff fokuserar på ett tema. De handlar om rollen som pappa, relationen till barnen och partner samt hur vi får ihop livet som helhet som förälder.

  • Ämnena är valda utifrån både forskning och MÄN:s erfarenheter av pappagrupper, och rör ämnen som vi ser är viktiga och intressanta för föräldrar att samtala om.

  • De olika ämnena är viktiga. Men träffarna är öppna och samtalet och föräldrarnas egna erfarenheter är i fokus.

  • Samtalsledarens roll är främst att fördela ordet och föra samtalet framåt.

Att få samtal och praktik att fortsätta

Det är viktigt att samtalet som startas i pappagrupperna fortsätter efter att grupperna slutat. Som en del i det har deltagarna hemuppgifter mellan träffarna. Det kan till exempel handla om att tillsammans med sin partner eller den andra föräldern titta på hur ansvaret för barn och hem delas och hur de kan göras annorlunda. Under sista träffen ger också ledare stöd för att deltagarna ska kunna fortsätta att träffas utan ledarens stöd.

Trygg miljö att dela med sig i

Lilla rummet är en samtalsmetod som MÄN använder både i pappagrupper och andra samtalsgrupper. Metoden fördjupar samtalet och skapar trygga sammanhang för att dela svåra erfarenheter och känslor.

Metoden bygger på några enkla principer:

  • Utgå från dig själv och dina egna erfarenheter.

  • Lyssna aktivt utan att kommentera andras berättelser.

  • Fördela talutrymmet jämnt mellan er.

  • Dela inte andras erfarenheter utanför gruppen.

Jag reflekterar mer över min papparoll, och det har öppnat upp en annan dialog med min sambo kring vårt föräldraskap.
- Tidigare pappagruppsdeltagare

Intresseanmälan

Fanns det ingen grupp ledig som passade dig? Anmäl ditt intresse för kommande pappagrupper så hör vi av oss.